ÀTIC A LA ZONA ALTA

Slider

ÀTIC A LA ZONA ALTA

Slider

GALERÍA

À tic a la zona alta

Aquest edifici dels anys vint situat al Passeig Sant Gervasi és molt singular. L’arquitecte Eusebi Bona i Puig va projectar un conjunt d’edificis, anomenat el Frare Negre i actualment catalogat, al qual pertany aquest habitatge. Les obres van començar l’any 1936 però la guerra va interrompre els treballs que es van reprendre al 1939 i es van acabar l’any 1945. Paral·lelament es van construir el jardins Maluquer, annexos a aquest conjunt arquitectònic.

 L’habitatge consta de dues plantes més la torrassa: la planta baixa, que alberga les zones de nit i compta amb vistes a la ciutat i al mar, i la planta superior, on es troba la zona de dia i una gran terrassa, que ofereix als seus propietaris vistes a Collserola, i la torrassa, amb una vista de 360 graus, un espai independent que s’utilitza com a apartament per a convidats, i que disposa de totes les comoditats.

Els elements principals d’aquest projecte són l’acer, el  formigó i el vidre que tenen una continuïtat en els diferents espais de la casa.

Els sostres o volums de la planta superior es van pujar per donar una major amplitud a l’espai. A més es va dotar d’una claraboia per tal d’aportar llum natural a la planta inferior i grans finestrals de perfileria oculta de la marca Vitrocsa que no sols donen llum sinó que, a més, ofereixen unes fantàstiques vistes.

Es treballen els angles visuals acaronant els detalls, l’harmonia de l’ambient i per a magnificar un habitatge ja de per si únic i singular, des dels paviments que són de parquet de gran format de la firma Heartwood de roure tenyit i raspallat a mà fins a la claraboia de l’escala central que uneix els dos pisos. L’escala és un dels elements arquitectònics principals de la casa i està revestida per una platina d’acer negre i vidre que aporta una sensació de flotació a l’espai. La culmina un làmpada de vidre de la firma Terzani.

La terrassa té molta importància en aquest projecte. Les balustrades originals es mantenen per a aportar personalitat i importància als elements arquitectònics originals.

Destaquem la taula de teca by Ferruz Studio que es va fer amb taulons de fusta que es van anar a seleccionar a la serradora amb el client. Del mateix enclavament es van treure les fustes amb les quals vam fer els taulells dels banys.

 La planta inferior disposa les suites i els dormitoris.

La suite principal compta amb un balcó tribuna.

Com és usual a la majoria dels nostres projectes els clients van voler separar el bany masculí del femení, cadascun amb els elements i característiques que requerien i a gust i mesura personal.

Per al bany masculí es va optar per utilitzar blocs de roure massís i amb microciment gris, elements de contrast fred i càlid.

En canvi, el bany femení era més gran i contenia una zona cabinada que combinava la part interior amb basaltina a les parets i el parquet exterior d’un to més clar.

El vestidor de la firma Molteni, acabat en vidre reflex transparent, està il·luminat amb llum natural de la claraboia.

A petició de la propietària, una de les estances amb una xemeneia de ferro patinat molt especial estèticament es va convertir en el seu estudi de belles arts. 

Novament l’equip de Ferruz va buscar i seleccionar els quadres i altres peces d’art.

 

VEURE MÉS PROJECTES

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para «permitir cookies» y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar» estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar